Beschikbare kleuren Hoe mooi grijs beton ook kan zijn, vandaag de dag is een groot palet aan kleuren beschikbaar. Met Colorcrete® combineert Sfeerbeton de natuurlijke uitstraling van het materiaal met een warm getint oppervlak. Beton kan hiermee een extra architectonische kwaliteit krijgen. Kleurvariaties in of tussen vloeren, wanden en kolommen zijn mogelijk evenals de functionele toepassingen om oppervlakken te markeren of te accentueren.

Duurzaam Colorcrete®

Het verschil tussen Colorcrete® en beton met een verflaag is in esthetisch opzicht duidelijk, in het laatste geval zie je alleen een monotone verflaag. Colorcrete® behoudt de karakteristieke betontextuur en kleurnuances. Daarbij heeft Colorcrete® een duidelijk voordeel: de kleur laat niet los, slijt niet en zelfs bij lichte beschadigingen van het oppervlak blijft dezelfde constante kleur zichtbaar. Zo is door en door gekleurd beton een duurzame oplossing.

Welke kleur?

Bovenstaand kleurenschema geeft een indruk van de mogelijkheden. De uiteindelijke kleur van Sfeerbeton wordt beïnvloed door natuurlijke kleurverschillen van de grondstoffen. Bovendien hebben de wijze van verwerken en de verhardingsomstandigheden invloed op het eindresultaat. Daardoor kan Sfeerbeton niet worden besteld of gegarandeerd zoals een RAL-code maar ontstaat er steeds een unieke vloer.