AANLEG DOOR VAKMENSEN Sfeerbeton, een gepolijste betonvloer met karakter. Een binnenvloer met unieke uitstraling voor woningen, werkplekken, winkelpanden, showrooms of publiek toegankelijke gebouwen als horeca, hotels, restaurants en musea. Sfeerbeton wordt aangelegd door gespecialiseerde vakmensen en wordt gebruiksklaar opgeleverd. Geheel in eigen sfeer en top afgewerkt zodat de vloer beschermd is tegen dagelijks gebruik.

Voorbereiding

De gewenste ruimte wordt geheel afgeplakt ter bescherming tegen opspattend beton. Indien nodig wordt wapening gelegd en kunnen voorzieningen zoals vloerverwarming en leidingwerk aangebracht worden. Beton wordt gestort, uitgespreid en op niveau gebracht en het peil wordt gecontroleerd met laser.

Polijsten

Daarna wordt de vloer gepolijst d.m.v. een vlindermachine. Het vlinderen is een vak op zich en wordt alleen uitgevoerd door professionals. Het vlinderen wordt met tussenpozen hervat totdat een gelijkmatige laag ontstaat of de vloer glanst. Vandaar de term polijsten. De randen die met de vlindermachine niet te bewerken zijn worden met de hand gepolijst. Door het polijsten krijgt elke vloer z’n eigen kleurnuances en uitstraling. Na het polijsten moet de vloer een aantal dagen ‘verharden’ en kan dan niet verder afgewerkt of betreden worden.

Om scheurvorming zoveel mogelijk tegen te gaan worden krimpvoegen aangebracht. Ondanks alle voorzorgen valt echter nooit helemaal uit te sluiten dat er toch scheuren ontstaan. Bij nieuw gestorte betonvloeren moet in de eerste weken voorzichtigheid geboden worden om beschadigingen aan het verse beton te voorkomen.